X
Feedback

Fijn dat u ons wilt helpen!

Elke dag zijn we bezig om onze website te verbeteren. In alles wat we doen is het ons doel om de website zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Tips en suggesties zijn dus altijd welkom!

Bedankt voor uw feedback! Uw mening is waardevol voor ons.

Financiële tips voor de feestdagen

December is een dure maand waarin we vaak wat extra geld uitgeven. Cadeaus, dagjes weg, nieuwe kleding, vuurwerk en lekker eten. Dat hoort erbij. Maar zit u al een tijdje krap? Dan kijkt u vanwege die extra kosten misschien wat op tegen de feestdagen. Geen zorgen, om december gezellig te maken hoeft u niet veel geld uit te geven.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Een kerstboom, decoratie, cadeaus. In veel gevallen loont het om de decemberaankopen al in januari te doen. Inderdaad: ná de feestdagen dus. Veel winkels willen juist dan van hun kerstspullen af. En dat betekent vaak flinke kortingen.

De voorbereidingen voor de feestdagen kunt u eigenlijk het hele jaar door al treffen. Zorg ervoor dat u weet wat iemand leuk vindt of nodig heeft. Dan kunt u de cadeaus misschien veel eerder in het jaar al inslaan. Dat bespaart in december niet alleen geld, maar ook stress. Handig toch?

Een potje voor de feestdagen
Het is fijn om in de maand december wat extra ruimte te hebben. Door elke maand een (klein) bedrag apart te zetten heeft u in december een mooi potje opgebouwd voor extra kosten. Neem dit bedrag ook mee in de maandelijkse begroting. Zo weet u zeker dat u het bedrag elke maand kwijt kunt.

Maar de feestdagen pot kan nog verder gevuld worden: oktober is dé perfecte maand voor een grote schoonmaak! En wat doet u met de spullen waar u niets meer mee doet? Verkopen natuurlijk! U heeft nu een opgeruimd huis én een extra zakcentje voor de feestdagen.

Stel uw grenzen
U ontkomt er bijna niet aan dat u in december toch wat meer kwijt bent dan normaal. De boodschappen voor het eten, of toch misschien nog wat laatste cadeautjes. Daarom geven we nog een paar tips om bewust te worden van uw uitgaven:

  • Maak een lijstje van uw aankopen;
  • Vergelijk prijzen bij verschillende winkels;
  • Bepaal voor uzelf een budget;
  • Hanteer de 4 cadeautjes regel: Koop alleen iets wat iemand graag wil, nodig heeft, kan dragen en iets om te lezen of doen. Zo voorkomt u dat u te veel koopt.

Heeft u moeite met het overzicht houden als het gaat om uw uitgaven? Wist u dat u via onze website ook heel makkelijk een gesprek kunt aanvragen met één van onze budgetcoaches?

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.