X
Feedback

Fijn dat u ons wilt helpen!

Elke dag zijn we bezig om onze website te verbeteren. In alles wat we doen is het ons doel om de website zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Tips en suggesties zijn dus altijd welkom!

Bedankt voor uw feedback! Uw mening is waardevol voor ons.

Wat kost een huisdier?

Een huisdier is voor veel mensen een echte aanvulling op het gezin. Voor gezelschap, om mee te spelen of lekker mee te knuffelen op de bank. U wilt ze de beste zorg geven en alles bieden wat ze nodig hebben. Maar daar hangt vaak ook een prijskaartje aan. De kosten die een huisdier meebrengt worden vaak onderschat.

Een groot deel van de uitgaven doet u vaak één keer. U schaft het dier één keer aan en laat het huisdier één keer castreren, chippen en registreren. Maar u zult regelmatig voer en andere verzorgingsproducten aan moeten schaffen. Vergeet ook niet dat een aquarium of terrarium extra stroomkosten met zich meebrengt en u voor uw hond waarschijnlijk hondenbelasting moet betalen. Deze kosten zijn te verwachten en dus rekening mee te houden. Het is verstandig om te bepalen hoeveel uw huisdier per maand of jaar aan extra kosten draagt, zodat u zeker weet dat de aanschaf mogelijk is.

Daarnaast moet u ook rekening houden met onvoorziene kosten. Van deze kosten is vooraf geen inschatting te maken. Denk hierbij aan kosten voor de dierenarts of schade aan de volière in de tuin. De onvoorziene kosten kunnen hoog oplopen. Het is slim om voor uw huisdier een potje op te bouwen zodat u deze onvoorziene kosten kunt dekken. Overweeg ook of het misschien verstandig is om voor uw huisdier een verzekering af te sluiten.

Hoewel de kosten per dier enorm verschillen kunt u zich hier goed op voorbereiden. Een overzicht van de meest voorkomende kosten per dier kunt u vinden op de website van LICG. De kosten die u per maand voor uw huisdier kwijt bent en uw overige uitgaven houdt u overzichtelijk bij in onze Buddy app. Zo weet u zeker dat u alle zorg voor uw huisdier kunt bieden en voldoende geld overhoudt om rond te komen!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.