X
Feedback

Fijn dat u ons wilt helpen!

Elke dag zijn we bezig om onze website te verbeteren. In alles wat we doen is het ons doel om de website zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Tips en suggesties zijn dus altijd welkom!

Bedankt voor uw feedback! Uw mening is waardevol voor ons.

Training Sociaal Verantwoord Communiceren & Incasseren

Tijdens de training Sociaal Verantwoord Communiceren & Incasseren leer je verschillende vaardigheden en technieken om op een respectvolle, empathische en effectieve manier te communiceren met klanten. Ook leer je hoe schulden het gedrag van mensen beïnvloedt. Want pas als je dat begrijpt, kun je iemand op een respectvolle manier helpen naar een betaaloplossing.

Beschrijving

Investeer in jouw klantcontact

Ook bij sociaal verantwoord incasseren is het uitgangspunt dat de klant zijn of haar afspraken nakomt en de openstaande rekening betaalt. Gelukkig willen de meeste mensen met een betaalachterstand graag meewerken aan een oplossing. In veel gevallen kunnen ze hier jouw hulp goed bij gebruiken. Hoe je dit doet, leer je tijdens de interactieve training Sociaal Verantwoord Communiceren & Incasseren uitkomst.

De training helpt je om klantrelaties en vertrouwen te behouden, klachten en geschillen te verminderen, betalingsregelingen te verbeteren en het merkimago te beschermen. Door te investeren in deze training leg je een stevige basis voor effectief klantcontact en een succesvol incassoproces.

 

"Het is een heldere en duidelijke training met trainers die weten waar ze het over hebben en het duidelijk over kunnen brengen!"

 

Hoe ziet zo'n training eruit?

De trainingsdag is een mix van theorie en praktijk. Onder leiding van professionals ga je op een interactieve manier aan de slag met je eigen communicatievaardigheden en leer je verschillende gesprekstechnieken die je direct in de praktijk kunt toepassen!

Hoe geef je invulling aan een sociaal incassoproces?

Hoe luister je actief en signaleer je problemen?

Hoe communiceer je op een stress-sensitieve manier met je klant?

Hoe zorg je voor een passende betaaloplossing?

Hoe help je klanten die niet kunnen betalen?

Training bij jou op locatie 

De training is een incompany training. Dit betekent de medewerkers van het Keurmerk SVI naar jou toe komen. De training duurt één dag. Rond je de training succesvol af? Dan ontvang je het certificaat ‘Sociaal Verantwoord Incasseren’.

Na deze training weet je:

  • welke invloed een betaalachterstand heeft op het brein.
  • hoe je stress-sensitief communiceert met je klant.
  • hoe je zorgt voor een passende betaaloplossing.
  • op welke manier je klanten met structurele geldproblemen helpt.
  • hoe je de klant helpt bij betaalachterstanden.
Beschrijving

Over het Keurmerk SVI

De term Sociaal Verantwoord Incasseren wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar de manier hoe geld wordt geïncasseerd. Deze manier houdt rekening met de belangen en de behoeften van de debiteurklant, bijvoorbeeld een laag inkomen of een moeilijke financiële situatie. Het doel van Sociaal Verantwoord Incasseren is ervoor zorgen dat schulden op een eerlijke en menselijke manier worden afgelost, zonder dat de debiteurklant in financiële moeilijkheden komt.

Meer over het Keurmerk SVI

Incompany training aanvragen

Een incompany training aanvragen voor jouw team? Laat je gegevens vrijblijvend achter!

Incompany training aanvragen

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.