X
Feedback

Fijn dat u ons wilt helpen!

Elke dag zijn we bezig om onze website te verbeteren. In alles wat we doen is het ons doel om de website zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Tips en suggesties zijn dus altijd welkom!

Bedankt voor uw feedback! Uw mening is waardevol voor ons.

Update Incassoregister (Wki)

Oktober 2022 - Misschien heb je het al wel eens gehoord in de wandelgangen. Maar in de Tweede Kamer is een tijd geleden een wetsvoorstel ingediend voor het invoeren van een incassoregister. Met dit Incassoregister wil het kabinet mensen met (problematische) schulden beschermen tegen onjuiste incassopraktijken.

Wat houdt het Incassoregister ook alweer in? 
Het doel is om de kwaliteit van de incassowerkzaamheden te verbeteren. Er worden eisen gesteld aan de uitvoering van incassowerkzaamheden en er komt toezicht op de naleving daarvan. Een registratie wordt dus verplicht om actief te zijn als incassodienstverlener. Alleen incassobureaus die aan de eisen voldoen worden ingeschreven in het incassoregister. Zo moeten zij vakmanschap leveren, een klachtenregeling hebben en heldere informatie verstrekken aan debiteurklant en opdrachtgever.

Status van het wetsvoorstel 
Afgelopen week heeft een overleg met het ministerie van Justitie en Veiligheid plaatsgevonden over de stand van zaken rondom de Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki).

De invoeringsdatum van de Wki, die voorzien was voor 1 januari aanstaande, is uitgesteld tot 1 juli 2023.

Meer informatie? 
We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen rondom dit wetsvoorstel. Meer informatie over het Wki vind je op de website van de Tweede Kamer.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.