X
Feedback

Fijn dat u ons wilt helpen!

Elke dag zijn we bezig om onze website te verbeteren. In alles wat we doen is het ons doel om de website zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Tips en suggesties zijn dus altijd welkom!

Bedankt voor uw feedback! Uw mening is waardevol voor ons.

Sociaal verantwoord incasseren

September 2022 - Sociaal verantwoord incasseren. Een term die je waarschijnlijk wel vaker voorbij hebt horen komen. Maar wat houdt het nu precies in? En hoe wordt hier in de praktijk invulling aan gegeven? We vertellen het je graag.

Sociaal verantwoord incasseren
Bij het sociaal verantwoord incasseren worden zowel de belangen van de schuldeiser als de belangen van de debiteurklant behartigd. In de praktijk betekent dit het duurzaam oplossen én voorkomen van betaalachterstanden, waarbij onnodige kosten worden voorkomen. Om te toetsen of een organisatie zich aan deze voorwaarde houdt, is het keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren (SVI) in 2016 in het leven geroepen. Deze onafhankelijke toetsing brengt de sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de organisatie in kaart en hoe zij zich hiervoor inzet.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Sociaal incasseren begint dus niet pas bij het incassobureau of de gerechtsdeurwaarder; dit is een verantwoordelijkheid van de gehele keten. Vanaf het moment dat de schuldeiser de factuur verstuurt tot aan het einde van het incassotraject. Want als álle partijen in de keten de visie op sociale incasso omarmen en uitdragen, zijn we met elkaar in staat om van begin tot eind invulling te geven aan een sociaal verantwoorde incassobehandeling.

Bos Incasso heeft het keurmerk SVI behaald! 
Wat vooral opviel in het keurmerkrapport is onze positieve manier van communiceren met de debiteurklant: van vriendelijke en begrijpelijke betaalverzoeken tot begripvolle en oplossingsgerichte gesprekken. Wat ons betreft is dit een mooie bevestiging en erkenning van onze sociaal verantwoorde manier van incasseren! 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.