X
Feedback

Fijn dat u ons wilt helpen!

Elke dag zijn we bezig om onze website te verbeteren. In alles wat we doen is het ons doel om de website zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Tips en suggesties zijn dus altijd welkom!

Bedankt voor uw feedback! Uw mening is waardevol voor ons.

Vraag & antwoord

Het incassotraject

Hoe ziet een incassotraject er uit?

Wanneer we jouw opdracht ontvangen start het minnelijke incassotraject. In deze fase benaderen we de debiteurklant in korte tijd meerdere keren om de openstaande factuur te betalen. Dit doen we schriftelijk, telefonisch of per e-mail.

Ontvangen we geen betaling of verzoek voor een betalingsregeling? Dan krijg je advies of een gerechtelijk vervolgtraject haalbaar is.

Wat kost een minnelijk incassotraject?

Wanneer we jouw factuur helemaal betaald krijgen, ontvang je van ons het totale bedrag. Het minnelijk incassotraject kost je dan niets. Lukt het ons niet om de factuur te incasseren en adviseren we je om geen gerechtelijk vervolgtraject te nemen? Dan rekenen we geen kosten.  

Hoe blijf ik op de hoogte van de voortgang?

Via onze online omgeving blijft je volledig op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw dossier(s). Hier geef je eenvoudig betalingen door, downloadt je rapportages en lever je nieuwe opdrachten aan.

Verzorgen jullie ook gerechtelijke incassoprocedures?

Ook voor het gerechtelijke incassotraject kunt je bij ons terecht. Je behoudt je vaste aanspreekpunt bij Bos Incasso en de voortgang volg je gewoon in onze online omgeving.

Wat houdt een gerechtelijke incassotraject in?

Een gerechtelijke incassotraject start met het versturen van een dagvaarding. Hiermee vragen we jouw klant om voor de rechter te verschijnen. De rechter veroordeelt de klant tot het wel of niet betalen van de openstaande factuur. De rechter legt zijn uitspraak vast in een vonnis.  

Daarna ondernemen we stappen om jouw klant te sturen om te betalen. Dit kan bijvoorbeeld via een betalingsregeling. Lukt dit niet? Dan proberen we de betaling af te dwingen door beslag te leggen op inkomsten, een bankrekening of andere bezittingen. Dit noemen we het 'executietraject'. De duur van dit traject hangt af van de financiële situatie van de klant. Het verschilt van enkele maanden tot soms wel een paar jaar.

Wat kost een gerechtelijk incassotraject?

Wanneer we de factuur volledig incasseren, ontvang je van ons de volledige hoofdsom. De gerechtelijke incassoprocedure kost dan niets. Lukt het niet de factuur te incasseren?
Dan brengen we de kosten in rekening die vooraf zijn afgesproken. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.