X
Feedback

Fijn dat u ons wilt helpen!

Elke dag zijn we bezig om onze website te verbeteren. In alles wat we doen is het ons doel om de website zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Tips en suggesties zijn dus altijd welkom!

Bedankt voor uw feedback! Uw mening is waardevol voor ons.

Incasso voor mkb

Heb je te maken met openstaande facturen? Elke dag dat een klant niet betaalt, kost je geld en dat is frustrerend. Dat begrijpen we. Daarom hebben we een oplossing voor jou: incasso voor het mkb.

Bos Incasso

Dé oplossing voor onbetaalde facturen

Onbeperkt facturen indienen voor € 175,- per jaar

De kosten zijn exclusief btw.

Hoe werkt het?

Stap 1

Stap 1

Vul je gegevens in en upload je openstaande facturen.

Stap 2

Stap 2

Onderteken het formulier en betaal via iDEAL.

Stap 3

Stap 3

Onze experts gaan binnen 24 uur voor jou aan de slag.

Stap 4

Stap 4

Volg het proces via onze online portal.

Beschrijving

Wat kun je van ons verwachten?

Een betaalachterstand kan verschillende oorzaken hebben: het kan zijn dat je klant vergeten is te betalen. Maar het kan ook zijn dat je klant op dit moment niet kan betalen.

In onze benadering houden we rekening met deze verschillen. We gaan met jouw klant in gesprek en zorgen voor een betaaloplossing die past binnen de financiële mogelijkheden. Zo zorgen we ervoor dat jouw factuur wordt betaald en jij een tevreden klant behoudt.

Keurmerken
en certificaten

Meer weten?

Wil je meer weten over het incassotraject, onze aanpak of de kosten? Klik dan op één van de onderstaande opties. 

Factuur indienen

Direct je factuur indienen

  • Onbeperkt facturen indienen
  • No cure, no pay
  • Geen onverwachtse kosten

Veelgestelde vragen

Wat kost het?

Voor slechts 14,58 euro per maand kun je bij ons onbeperkt facturen indienen. De abonnementskosten worden jaarlijks gefactureerd. Onze abonnementsvoorwaarden vind je hier.

Welke kosten brengen jullie bij mijn klant in rekening?

Jouw openstaande factuur verhogen we met de volgende wettelijke kosten: incassokosten, rente en eventueel kosten van derden (bijvoorbeeld de kosten van de gerechtsdeurwaarder). Wij incasseren jouw openstaande factuur altijd op een sociaal verantwoorde manier. Dat betekent dat we geen onnodige kosten maken en rekening houden met de financiële mogelijkheden van jouw klant. 

Wanneer ontvang ik mijn geld?

De klant betaalt het volledige bedrag | in dit geval ontvang je het volledige openstaande bedrag. De door de klant betaalde incassokosten en rente worden aan ons overgemaakt. 
De vordering is oninbaar | in dit geval hoef je niets te betalen (no cure, no pay). 
De klant betaalt een deel van het bedrag | van elke betaling worden als eerst de door ons gemaakte kosten in mindering gebracht. De restbetaling maken wij aan jou over. 
Besluit je de vordering in te trekken | Houd er dan rekening mee dat we onze incassokosten en de overige gemaakte kosten bij jou in rekening brengen.

Hoe kan ik mijn incasso abonnement opzeggen?

Je kunt het abonnement altijd opzeggen door te mailen naar sales@bosincasso.nl. Wij hanteren een opzegtermijn van 2 maanden. Dit betekent dat jouw abonnement nog 2 maanden doorloopt vanaf het moment dat je opzegt.

Hoe blijf ik op de hoogte van de voortgang?

Via onze online portal blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen van jouw dossier(s). Ook kun je hier eenvoudig betalingen doorgeven, rapportages downloaden en nieuwe incasso opdrachten indienen.

Verzorgen jullie ook gerechtelijke incassoprocedures?

Ja, ook voor het gerechtelijke incassotraject kun je bij ons terecht. Je behoudt hiervoor jouw vaste aanspreekpunt. De voortgang volg je gewoon in onze online portal.

Wat houdt een gerechtelijke incassoprocedure in?

Een gerechtelijke procedure start met het uitbrengen van een dagvaarding. Hiermee nodigen wij jouw klant uit om voor de rechter te verschijnen. We verzoeken de rechter jouw klant te veroordelen tot het betalen van de vordering. De rechter legt zijn uitspraak vast in een vonnis. 

Vervolgens nemen we de benodigde stappen om jouw klant te laten betalen, bijvoorbeeld via een vrijwillige betalingsregeling. Wanneer dit niet lukt, proberen we een betaling af te dwingen door beslag te leggen op inkomsten, een bankrekening of andere bezittingen. Dit noemen we de 'executiefase'. De duur van deze fase hangt af van de financiële situatie van jouw klant. Het varieert van enkele maanden tot soms wel een paar jaar.

Wat kost een gerechtelijk incassotraject?

Wanneer we de factuur volledig incasseren, ontvangt de volledige hoofdsom. De gerechtelijke incassoprocedure kost je dan niets. Lukt het ons niet de factuur te incasseren?
Dan brengen we nooit meer kosten in rekening dan vooraf met je is afgesproken. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

6 tips
voor een
snelle betaling
van je factuur

Whitepaper

Wat vinden onze opdrachtgevers

Testimonials

Tandartspraktijk Twigt , Hoogeveen

"Prima. Altijd goede ervaringen gehad, dus contract op deze manier doorgezet. Duidelijke, heldere communicatie en snelle reactie via de mail."

Kabelnoord , Dokkum

"Leuk bedrijf, leuk contactpersoon en goed werk. Dus wat willen we nog meer. Een goede keuze waar we nog steeds achter staan en blij mee zijn."

Wijkom Bouw & Infra , Medemblik

"Duidelijke communicatie en een goed resultaat."

Fysiotherapie de ommelanden , Groningen

"Snel en duidelijk, dankzij de samenwerking hebben we een kortere debiteurenlijst :-). Wat mij betreft gaat het prima en gaan we gewoon zo verder.” "

Gino B.V. , Groningen

"Goed contact, prima portaal. Juiste product bij ons probleem voor de juiste prijs. Wij hoeven geen tijd meer te besteden aan het trachten deze facturen te incasseren."

Kemerink voet & beweging , Zwolle

"Vriendelijk geholpen. Korte lijnen, goede uitleg van de procedure als ik vragen heb."

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.